Friday, September 20, 2013

MELAKA, Tanah Bersejarah:)

assalamualaikum,,

Alhamdulillah,pagi  nie diri masih baik, dan d beri peluang untuk berkongsi..wahh..xtau nk ckp ape..saje nak bebel d pagi hari, Syukur segalanye..

Btw, nak share..semalam ila n parent pegi melaka,TANAH BERSEJARAH kita 2..abah tibe2 ajak pegi melaka sebab abh nk jmpe kawan n at d same time g jenjalan..mak plng seronok sbb mak nk sgt pegi beli brng kraf tngn kat sane,,murah n berkualiti gitu!!:),,dlm pejalann 2, prot ila meragam,,aduhh..Tuhan saje yang tau..maklum lor xmakan pagi,,tandas memanggil2..huuu..alhamdulllah xterok sangat. B4 nak gerak p melaka, abah ajak g makan roti canai kat bangi. Abah ckp sedap, ila ingtkn kedai mamak, rupenye kedai melayu kite,,mesti lor sodap!!:)),,but honestly memng sedap,,kedainye biase,tp makann nye ckop luar biase..^^
.
.
.

lebih sejam setengah sampai melaka, after abh jmpe kwn, mak nak mkn asam pedas near to A famosa but the view has totally change!! sampai kami dah xtau mne p kedai yg sedap 2,, mse kecik dlu pmndgn nye lain, la nie da len plk,, bnyk bagunan baru, tp SEJARAH still there..^^..so, no worries,,bnyk kdai asam pedas n last2 kami p kedai asam pedas berdekatan je. Not bad, selese, berhawe dingin, makanan nye Ya Allah,,sedap lagi menarik!!..yummy!!Alhamdulillah,,nikmatnye..^^,,tengah2 makan 2, tibe2!!
\
He : excuse me, excuse me...bla..bla..bla...

Oh noo...sogan den!patut lor ila rse plek npe foreigner 2 datang kedai tp xmkn asek amek gmbr je(biaq pi dia lor,yg penting konyang prot den>>)..tengah2 org makan plak die dtg...-_-",,abh ckp xpe,buat biase je..mak plak soh pandang die,,xmau cek, malu terase cm artis plk(wah!!perasan!!)..^^.pas die pegi abh ckp dorng memang ske amek gambr for their collection.Mak plak nk sodapkn hati ckp foreigner memang ske org Malaysia..??..(loading¬¬),,
putus slere makan..tp time ksih lor ye,,sye xpandang camera awk, senyum je dpt sye bg!!^^..Welcome to MALACCA!!:DD,, ape2 pon, sumenye berbalik pada DIA yang Maha Pencipta,,DIA lebih layak menerime segala pujian,,:))

lepas makan, ape lg..SHOPPING TIME guyzzzz..wah..baju,kraf tangan,purse,,jeruk sume nye ade!!aku kaya aku kaya!!(wah..perasan!)mcm banyk duit je ila nie kan..angan angan mat jenin je lor cik dila uiii..btw, FYI(wah gitu!!^^), ila memang tersangat lor ske wat collection beg..murah mahal kecil beso kasaq haluih sume ila ske!!asalkan cantik n slese d pakai,,sampaikan ade hamba Allah nie tanye "nie beg yg k berape *** plk" ambuiii mu,,x lor sampai gitu..perempuan lor d katekan..memang cenggitu..hehe..PERHATIAN buat kaum lelaki(x kesah abg long,abg ngah,abg kecik,abg beso..sume2 nye lah)..pahami lah kaum wanita,manusie yang mempunyai 9 nafsu..time ksih.^^,,Alhamdulillah..masih blh menahan nafsu and d murahkan rezki dpt beg free dr mak..^^..Ya Rabb, syukur,,ila ske sesangat!!

Solat,makan ikan bakar then time to balik..dlm pejalann ila tdo memanjang..rse xsedap badan, nk muntah, pening sume ade!!..DIA saje yang tau..& Alhamdulillah kami sampai umh dengan selamat. Mak cakap time nie je dpt spend time together, esok(esok k??), ila da kawen,susah nk spend time cam nie..:'((..sedih plak dgr..mak,abh, ila akn sentiase ade mase utk mak n abh!!LOVE THEM so MUCH!!<3 p="">

ok,,da panjang ila bebel, nie saje pic yg ade,:

parking cupon(a MUST!)makan asam pedas,mom n dad

 Craft Centre!!sure u love it..bulih juling mate..@_@

abah ,YB kehomat(Gitu!!)..hehe,,melayan kami shopping.

mak : dila, pakai nie, ok cepat amek gambar
                                                me   : jom mak jom..hehe..^^

shopping + kids play around,,gumbira dorng^^

 PENINGGALAN SEJARAH MELAKA

MAK, u r my everything, Sayang ibu hingga k syurga,,<3 p="">
 Present dr Pn Salbiah, Alhamdulillah,,ske sesangat!!!^^*
thank u mom,love u!!

sebelum tidoq,cube meletihkan diri dengan ini meluahkan rse gumbira!!hehe,,


okeyh, tq,
assalamalaikum,^^*