Friday, September 20, 2013

MELAKA, Tanah Bersejarah:)

assalamualaikum,,

Alhamdulillah,pagi  nie diri masih baik, dan d beri peluang untuk berkongsi..wahh..xtau nk ckp ape..saje nak bebel d pagi hari, Syukur segalanye..

Btw, nak share..semalam ila n parent pegi melaka,TANAH BERSEJARAH kita 2..abah tibe2 ajak pegi melaka sebab abh nk jmpe kawan n at d same time g jenjalan..mak plng seronok sbb mak nk sgt pegi beli brng kraf tngn kat sane,,murah n berkualiti gitu!!:),,dlm pejalann 2, prot ila meragam,,aduhh..Tuhan saje yang tau..maklum lor xmakan pagi,,tandas memanggil2..huuu..alhamdulllah xterok sangat. B4 nak gerak p melaka, abah ajak g makan roti canai kat bangi. Abah ckp sedap, ila ingtkn kedai mamak, rupenye kedai melayu kite,,mesti lor sodap!!:)),,but honestly memng sedap,,kedainye biase,tp makann nye ckop luar biase..^^
.
.
.

lebih sejam setengah sampai melaka, after abh jmpe kwn, mak nak mkn asam pedas near to A famosa but the view has totally change!! sampai kami dah xtau mne p kedai yg sedap 2,, mse kecik dlu pmndgn nye lain, la nie da len plk,, bnyk bagunan baru, tp SEJARAH still there..^^..so, no worries,,bnyk kdai asam pedas n last2 kami p kedai asam pedas berdekatan je. Not bad, selese, berhawe dingin, makanan nye Ya Allah,,sedap lagi menarik!!..yummy!!Alhamdulillah,,nikmatnye..^^,,tengah2 makan 2, tibe2!!
\
He : excuse me, excuse me...bla..bla..bla...

Oh noo...sogan den!patut lor ila rse plek npe foreigner 2 datang kedai tp xmkn asek amek gmbr je(biaq pi dia lor,yg penting konyang prot den>>)..tengah2 org makan plak die dtg...-_-",,abh ckp xpe,buat biase je..mak plak soh pandang die,,xmau cek, malu terase cm artis plk(wah!!perasan!!)..^^.pas die pegi abh ckp dorng memang ske amek gambr for their collection.Mak plak nk sodapkn hati ckp foreigner memang ske org Malaysia..??..(loading¬¬),,
putus slere makan..tp time ksih lor ye,,sye xpandang camera awk, senyum je dpt sye bg!!^^..Welcome to MALACCA!!:DD,, ape2 pon, sumenye berbalik pada DIA yang Maha Pencipta,,DIA lebih layak menerime segala pujian,,:))

lepas makan, ape lg..SHOPPING TIME guyzzzz..wah..baju,kraf tangan,purse,,jeruk sume nye ade!!aku kaya aku kaya!!(wah..perasan!)mcm banyk duit je ila nie kan..angan angan mat jenin je lor cik dila uiii..btw, FYI(wah gitu!!^^), ila memang tersangat lor ske wat collection beg..murah mahal kecil beso kasaq haluih sume ila ske!!asalkan cantik n slese d pakai,,sampaikan ade hamba Allah nie tanye "nie beg yg k berape *** plk" ambuiii mu,,x lor sampai gitu..perempuan lor d katekan..memang cenggitu..hehe..PERHATIAN buat kaum lelaki(x kesah abg long,abg ngah,abg kecik,abg beso..sume2 nye lah)..pahami lah kaum wanita,manusie yang mempunyai 9 nafsu..time ksih.^^,,Alhamdulillah..masih blh menahan nafsu and d murahkan rezki dpt beg free dr mak..^^..Ya Rabb, syukur,,ila ske sesangat!!

Solat,makan ikan bakar then time to balik..dlm pejalann ila tdo memanjang..rse xsedap badan, nk muntah, pening sume ade!!..DIA saje yang tau..& Alhamdulillah kami sampai umh dengan selamat. Mak cakap time nie je dpt spend time together, esok(esok k??), ila da kawen,susah nk spend time cam nie..:'((..sedih plak dgr..mak,abh, ila akn sentiase ade mase utk mak n abh!!LOVE THEM so MUCH!!<3 p="">

ok,,da panjang ila bebel, nie saje pic yg ade,:

parking cupon(a MUST!)makan asam pedas,mom n dad

 Craft Centre!!sure u love it..bulih juling mate..@_@

abah ,YB kehomat(Gitu!!)..hehe,,melayan kami shopping.

mak : dila, pakai nie, ok cepat amek gambar
                                                me   : jom mak jom..hehe..^^

shopping + kids play around,,gumbira dorng^^

 PENINGGALAN SEJARAH MELAKA

MAK, u r my everything, Sayang ibu hingga k syurga,,<3 p="">
 Present dr Pn Salbiah, Alhamdulillah,,ske sesangat!!!^^*
thank u mom,love u!!

sebelum tidoq,cube meletihkan diri dengan ini meluahkan rse gumbira!!hehe,,


okeyh, tq,
assalamalaikum,^^*








Tuesday, September 17, 2013

KATA CINTA

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, bertemu kembali(Waduhh..),,btw, td pegi jj sumenye baik2 aja..aiman suke beno ngn coklat Nyam-nyam..^^Makan, shopping, solat n balik..as usual, bile dah singgah shopping 2,DAISO xkan dilupe..hehe..rm5 for each item..beso kecik nipih tebal sume nye hnye serendah rm5..Best sesangat!!bnyak jgk belinye td..n memandangkan kami xamik bakul, kete tolak aiman jd sasarann..(sorry dear aiman,dok sesame ngn brng2 k)..hehe..dah bayar n kuar dr DAISO, mak nk g ladies skjp,tetibe pelik awat brng kat blakang aiman xde plastik,,

Me: mak, nape barang nie xde plastik?
Mak : eh,(sambil senyum), xbayar ke tadi.Nah-nah, pegi cepat bayar.

-dalam pejalanan k DAISO- dalam hati ( cam mane nak cakap nanti,malu den).dengan selambe ila letak barang 2 kat counter n cakap barang xbayar tp dah bawak keluar..nasib baek abg tu senyum je..hehehe..sorry bang,excited sangat!!sampai lupe nk bayo..^^*

Okeyh!!ila da mengarut bebel lelebih plk,,^^*..sebenarnye ila nk share something yg ila ternampak luar rumah td..ape yg ila blh ungkap..:-

Sepasang pasangan berbasikal bersama,
bertudung labuh,ayu,sopan wanitanya,
lembut,penyayang,sederhana si teruna,
mengayuh basikal seiring sehala,

kelakuan mereka dipandang mulia,
kerana apa?
kerana mereka halal bersama,
mendirikan masjid yg sudah kian lama,
namun CINTA kian mekar berbunga.

umur sudah 30-an,
mencari redhaNya teguh beriman,
bersederhana dalam hidupan,
namun tinggi taqwanya tiada sempadan..

Mengapa?Bagaimana?dan apa? rahsianya....

KERANA..
Mereka berkasih kerana Yang Maha Esa..^^*

ila kenal kakak tu. Slalu jugak berurusan. Tapi bile pandang tadi,dalam hati(mampu k aku cam tu walawpun dah berumur nanti)..^^*..kakak tu sangat bersederhana, menjaga adap sesama manusia,suke senyum,manis je tengok.Sekali pandang, xkan pcye kakak tu dah msok 30-an ^^*. Ila percaya,bile kite jaga hubungan dengan Maha Pencipta, DIA pasti akan jaga hati kite sesama manusia,InsyaAllah.:)

"CINTA yang abadi adalah CINTA kepadaNYA
CINTA yang kekal adalah CINTA yang Di redhaiNYA,
dan CINTAILAH mereka yang MENCINTAI-NYA,

Wallahua'lam,,^^*
okeyh!! sampai sinie saje,assalamualaikum,,=))








Pagi Hari

Assalamualaikum,..

Alhamdulillah, hari nie 17-09-13,selasa, DIA masih memberi peluang diri untuk bernafas, meneruskan amanah yg masih dipikul dan today, ila ber-blog sambil d temani "anak" buah kesayangan #Aimanhakeem..^^*

 He just beside me.

Pagi tadi mak tnye awat bgn lambt..hehe..sbnrnye xbgn lmbt pon..lps sboh, badan nie mengade sgt nk baring2 sambil berangan2 prince datang...(Amboi!!~~jauh beno mimpi nye~~))^^*..
actually semalam ila xboleh tido sampai pukul 2.38 a.m,,xtau kenapa..mungkin banyak salah ila buat,,DIA lebih Mengetahui. last2, ila pg cuci muke skit, dalam hati berdoa moge kali nie DIA memudahkan urusan ku untuk tido.,,:)Selalunye, sebelum tido, ila akan pastikan utk baca ayat kursi n 3 Qul,,(Sunnah Nabi kita..^^),,ALHAMDULILLAH, mudah sungguh ila tido lps 2,,^^*..

Ok, dear teman,mak dah ajak nk k jj rawang..mau bli barang skek..hehe..btw, pg tadi syg ucuk ummi dah bijak..skang aiman dah pandai bgun sendri dr buaian..(he is only sthn 4bln,,baguih nye da pandai berdikari)..bile aiman bgn,die xkan nangis..tp ttb td , mak panggil aiman,tau2 aiman dah kat tingkat atas cari mama die..-_-"..berani naik tp xtau turun..hehe..,,last2 menagis sebab sesorang kat tingkat ateh..ok guys, mak dah memanggil n aiman plk dan bebel 2..:DD..

 Semoga Hari ini lebih BAIK dari Semalam 
&
 Moge Hari Esok lebih BAIK dari Hari ini..
assalamualaikum..^^*